Ενίσχυση με Σπύρου, Ραυτογιάννη, Μέντη και Ευαγγελόπουλο για την ερχόμενη σεζόν

«Ελπίζω η ομάδα να θέσει υψηλούς στόχους για την ερχόμενη σεζόν και να πάει όσο καλύτερα γίνεται.»

Ο νεόφερτος combo guard από την Άρτα ονομάζεται Παναγιώτης Σπύρου και είναι 20 ετών. Έχει ύψος 181εκ., βάρος 75κ. και είναι δευτεροετής φοιτητής του ΤΟΔΑ. 

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Πύρρο Αρταίων μαζί με τον guard της ομάδας, Κωνσταντίνο Κωσταπαππά, από 10 μέχρι και 17 χρονών. Τα τελευταία δύο χρόνια της θητείας του στην Άρτα αγωνιζόταν στο εφηβικό καθώς και ανδρικό τμήμα. Μαζί με τον Κωσταπαππά κέρδισαν επίσης τον τίτλο του Πρωταθλητή Ηπείρου στο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ Λυκείου το 2017.

Με την εγγραφή του στη σχολή ήρθε και η μεταγραφή στον Πολύβιο της Μεγαλόπολης, όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση του Α΄τοπικού πρωταθλήματος, μία θέση καλύτερη από τον Λακωνικό. Την επομενη χρονιά αγωνίστηκε και στο all star game που διεξάγει στην Καλαμάτα. 

Το πρώην 8άρι του Πολυβίου έχει σαν δυνατό σημείο το σουτ του ενώ δηλώνει πιο αφοσιωμένος στην άμυνα, θέτοντας εκεί τον πήχη ψηλά. Ελπίζει σε μία σεζόν χωρίς τραυματισμούς, με επιτυχίες και χημεία μεταξύ των παικτών, ενώ παράλληλα θέλει να βελτιωθεί και σε προσωπικό επίπεδο.

«Να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους κρατώντας ένα υγιές και ευχάριστο κλίμα στην ομάδα»

Μία ενδυνάμωση στη θέση του small forward βρήκε ο Λακωνικός στον Γιάννη Ραυτογιάννη από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Ο συμφοιτητής του Κωσταπαππά, Σπύρου και Ευαγγελόπουλου αξιοποιεί το ύψος και βάρος του (192εκ και 80κ αντίστοιχα) στο παρκέ σε αρκετά καλό βαθμό, προσφέροντας αρκετά και στις 2 πλευρές του γηπέδου. 

Στο γυμνάσιο αγωνιζόταν για τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου ενώ στο λύκειο έπαιζε με τη φανέλα του Κρόνου του ίδιου δήμου. Το 2017 κέρδισε το 3on3 των Antetokounbros στο ΟΑΚΑ. Μαζί με τον Σπύρου και Κωσταπαππά κατέκτησαν τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τη σεζόν 2018-19 με την ομάδα του Πολύβιου Μεγαλόπολης, όπου και αγωνιζόταν τις τελευταίες 2 σεζόν. Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς αγωνίστηκε σε 2 All Star Games (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και ΤΟΔΑ)  

Θέτει τις προσωπικές του απαιτήσεις αρκετά ψηλά και βάζει το work ethic του σε πρώτη μοίρα. 

«Να πορευτούμε με το υλικό που έχουμε και να παίζουμε ο ένας για τον άλλο!»

Μία επιπλέον βοήθεια στη θέση του playmaker βρέθηκε σε έναν γνωστό παίκτη της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ από τα παιδικά του χρόνια. Πρόκειται για τον 19χρονο Παύλο Μέντη με καταγωγή από την Σπάρτη. 

Ο ψηλός άσος (190εκ) αγωνιζόταν από την πρώτη Γυμνασίου στις ακαδημίες του Σπαρτιατικού, παίζοντας στο ανδρικό τμήμα του συλλογου στο Α΄ τοπικό από το 2016. 

Πέρασε ως πρώτος (!) στο ΤΟΔΑ μετά τις πανελλήνιες όπου και φοιτεί, ενώ ταυτόχρονα κυνηγάει και τον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων σε ΙΕΚ. 

Το δυνατό του σημείο είναι το drive προς το καλάθι προς ολοκλήρωση επιθέσεων, κάτι το οποίο έδειξε και την τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε στον Πολύβιο Μεγαλόπολης με τους Σπύρου και Ραυτογιάννη. 

«Είμαστε μια νεανική ομάδα. Το βασικό είναι η υγεία και η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τέταρτος παίκτης που θα φορέσει για πρώτη φορά τα μπλε φέτος είναι ο 20χρονος Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος από τη Λάρισα. 

Ο δευτεροετής φοιτητής του ΤΟΔΑ αγωνίζεται στη θέση 1 και φορούσε τη φανέλα του Σπάρτακου Λάρισας από την τρίτη Δημοτικού μέχρι και την τρίτη Λυκείου. Την τελευταία του σεζόν εκεί κατέκτισε το εφηβικό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα αγωνιζόταν και στο ανδρικό τμήμα της ομάδας, με το οποίο πανηγύρισε την άνοδο από Β΄ σε Α2 τοπικό επίπεδο.

Ο Ευαγγελόπουλος έχει ύψος 1.76 και βάρος 68 κιλά. Τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνιζόταν στην Άμιλλα BC, με καθοριστική την άμυνα και την ταχύτητά του. Θέτοντας κι αυτός ψηλούς στόχους σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο ελπίζει να ταιριάξει με το κλίμα της ομάδας, καθώς και με τη φιλοσοφία του προπονητή.

Πάνο, Γιάννη, Παύλο και Κώστα, καλώς ήλθατε στο Λακωνικό!