Το καινούριο τεσσάρι και ο απολογισμός του 2019 για τον Λακωνικό

Μία επιπλέον ενίσχυση στην θέση του power forward έχει το ανδρικό τμήμα του σωματείου από τον Νοέμβρη. Πρόκειται για τον 18χρονο Νίκο Βαλσάμη από την Κέρκυρα.

Ο νεαρός σουτέρ έχει ύψος 1.93, βάρος 78 κιλά και έρχεται από την ομάδα του Κερκυραϊκού. Ως προσωπικό στόχο έχει την προσωπική του βελτίωση σε άμυνα και drive. Με τα μπλε έχει αγωνιστεί σε έναν μόνο αγώνα (ενάντια στους Γαργαλιάνους στα πλαίσια της όγδοης αγωνιστικής) και θα βρίσκεται στην διάθεση του Θ. Σκιαδά για το έτος 2020.

Απολογισμός για το 2019

Οι αγωνιστικές της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για το έτος 2019 τελειώσανε και ο Λακωνικός έχει να θυμάται καλά και κακά από το έτος που πέρασε.

Με τον καλύτερο πιθανό τρόπο έκλεισε το περσινό πρωτάθλημα της Α΄ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κατακτώντας την 3η θέση με ρεκόρ 15-9 στην κανονική περίοδο. Χάνοντας όμως αρκετούς παίκτες (Κωνσταντίνου, Λεφακίνης, Κόρο, Κιούρτζογλου, Κάτσαρης, Κοκκόλης, Αγγουράς, Νίκιας, Μπεκιάρης) το ρόστερ για την ερχόμενη σεζόν έμοιαζε άγνωστο.

Το ρόστερ της ομάδας διαμορφώθηκε τον Νοέμβρη με 8 καινούριους παίκτες (Κωσταπαππάς, Παππάς, Παπαδάκης, Ζορμπάνος, Βαλσάμης, Μιχελάκος, Κορίνης, Μπουλούγαρης), 3 παίκτες των ακαδημιών (Λιόντης, Ρεμπής Χ. Και Ρεμπής Δ.), εναν περσινό τραυματία (Γιαννακόπουλος) και 4 παίκτες των προηγούμενων ετών (Σφυρής, Προφύρης, Ξανθάκος, Μπάχα) 

Το έργο που είχε ο Θ. Σκιαδάς και οι παίκτες ήταν δύσκολο και το ξεκίνημα της σεζόν δεν έχει πάει όπως θα ήλπιζε ο καθένας. Η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατηγορίας με ρεκόρ 1-10, έχοντας κερδίσει μόνο τον Πολύβιο. Οι παίκτες πρέπει να δουλέψουν ατομικά στον τομέα της αθλητικότητας και της συγκέντρωσης αλλά και ομαδικά στην χημεία και την «σκληράδα» στην άμυνα.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Λακωνικός θα υποδεχθεί την ΣΚ Καλαμάτα στις 12 του μήνα.